2011. február 16., szerda

Karamell

Karamell. Így hívják. Pontosabban így hívták egészen este 9-ig. Akkor beköltözött az ágyba (állítólag mesét hallgatni jött), Nóri mellkasára és ebből a szögből már inkább úgy nézett ki, mint egy Pufi. Így megtörtént a hivatalos átkeresztelkedés Karamellről Pufira. De azért Juli következetesen Sütinek hívta egész délután, ez pedig ugye nem jó ómen. Mert szegény Sütikénk már az ablak alatt pihen és a kis kedvencek Paradicsomában ropogtatja a saláta levelet.
Ha véletlenül valakinek deja vu érzése van, az - biztosíthatom minden szakmai tudásommal -, teljesen normális. A mi (apaci és anyaci) esetünkben a normális lét kétségbe vonandó, de ez már legyen a mi bajunk.
Na szóval, a helyzet a következő: Ismét van egy állatkánk. Juli eddig bírta (és mi is a felőle érkező nyomást). Név napjára kérte. Cicát kért. Meg kutyát. Tengerimalacot kapott. Ha jól csináljuk, még macska is lehet belőle, csak apának kéne belehúznia a tudományos kísérletekbe.
A mama azt írta sms-ben, hogy örül neki. Ezt azért kétlem, de belátom, túl a 60-n már elég bölcs ahhoz, hogy ezt írja. Ezért, még a 40-n innen, elhisszük neki. Mert már mi is elég bölcsek vagyunk hozzá, hogy mindenkinek így a jobb.
A legjobb persze a Julinak. A Pufinak állítólag még nem jó, mert egyedül van. Eladó bácsi meg akart minket győzni, hogy tengerimalacoknál párosával szép az élet (kinél nem?!) és nézzem meg milyen szép nőstény és hím példányaik vannak. Na azt már nem! Hogy még szaporodjon is!?
Nóri halat akar. De lehet, hogy inkább tengerimalacot fog kapni...ha a Pufi a magánytól depressziós lesz (nem szeretnék a közeljövőben még egy éjszakai temetést és egy újabb forgatásra alkalmas jelenetet a Kisállatok temetője című thrillerbe!).
De azért apa megígérte. Mármint Nórinak a halakat. Húsvétra. (Hogy ez a nyúl miket nem tud hozni?!) Nóri már a nevüket is tudja (neon színűek és tízen vannak). Én még nem, de megpróbálom felsorolni: Húsvét, Karácsony, Születésnap, Névnap...és hasonlók. Tuti, hogy nem normális, de a saját magzatom, vállalom.
Mit csinál egy tengerimalac a halakkal?! Majd megfigyusszuk, utána meg elmondom.

Különben ügyelek. Eddig semmi, vagyis kevés. De bármikor befuthat a mentő sereg és nekem kell DonKijóteként nekik mennem egy szál magamban.
Amikor nem ügyelek, akkor lerágom a körmöm. Hogy a Kinga, meg én elértünk-e valamit az Aranyvackoron a mesénkkel?! Ez sajnos csak 24-n fog kiderülni, addig nem mondják meg és még csak nem is utalnak rá. Tessék mindenkinek körmöt rágni és izgulni értünk!

Ha az Aranyvackoron túl vagyunk, akkor meg majd azon lehet izgulni, hogy akkor tényleg megjelenik-e a Julijuli. Mert úgy néz ki, ám! A Könyvhétre már - remélem - lesz egy igazi, finom, ropogós papír illatú mesekönyvem, amit igazi könyvesboltban lehet megvenni!

5 megjegyzés:

  1. Isteni könyvbemutatókat tudunk szervezni, csak szólj időben.:) Zoli tegnap is könyvbemutatón volt (a sajátján, csak nem tudta, melyiken, nem is arra a könyvre készült, így jártunk), március 3-án is azon lesz, ott sem tudja, melyiken, ui. van egy többszerzős izé, amit már szerintem csak a 4/B-ben nem mutattak be:))). Ami a páros háziállatokat illeti, most, hogy Tappancsot hazahoztuk (meg magunkat a síelésből), kiderült, hogy egy hétig négyesben játszott 3 kutyával. Szerinted hány db kutyát kellene még beszereznem, hogy ne legyen az enyém depressziós? Ha adsz egy mesekönyvet, kaphatsz tőlem egy másikat álmatlanság ellen (de az csak nyár végére jelenik meg). Addig is próbálom kitalálni, hogy az sx-s vagy az s-es talár lesz rám jó 10-én, amikor avatnak. Talán emiatt nem fogok beöltözni a farsangra, nekem 10-re csúszott. Esetleg Péternek nincs vmi ötlete talárméretből? Vagy őt nem öltöztették fel anno????

    VálaszTörlés
  2. Ha további konyhabútorötletetek nincs, így az asztalos sem jár a környéketeken, hosszú életű lehet Pufi/Karamell ezen a világon. Ezt kívánjuk neki, na meg azt, hogy rendesebb gazdája legyen, mint a mi Maxinknak, aki a napokban költözködik át a szomszéd fiú oltalma alá, miután nálunk kb. a 3. itt töltött napja óta nem kapja meg a kellő szeretetet és figyelmet :((.
    MSE! 24.-én sms-t várok az eredménnyel!!
    Holnap Bonnie újra útra kél, hogy blog lesz-e, azt nem tudom, mert a Mekiben van wifi, de minden nap mégsem mekizhetünk, talán jobban járunk, ha kevesebb blogot írok, és a Savoie-i konyhával nem a McDonaldsban ismerkedünk....

    VálaszTörlés
  3. Zebunak!
    Szerintem a Peti a phd-hoz nem kapott talárt...csak a diploma osztónkon volt olyanunk. A habilitációnál viszont asszem már kap...kérdezd őt! Nagyon szeretnék már én is könyvbemutatót, de előtte majd tapasztalatot cserélünk:)

    VálaszTörlés
  4. Ügyes légy Bonnie az úton, Péter nagyon irigy rátok az újabb síelés miatt! SMS-t küldünk, ne aggódj!

    VálaszTörlés
  5. Habilitációnál nincs talár, de minden dékánnal kezet foghatsz:) ha éppen erre vágysz. Zolinak becsúszott egy újabb könyvbemutató:))) ezúttal a Tudásközpontban, de ne kérdezd, hogy mit mutatnak be, szerintem már ő sem tudja nyomon követni. Azt hiszem írt vhova egy fejezetet vmiről.... Most készül a Bükki Nemzeti Park ppt:))) azaz felrakják a csajok (Eszter + Vandus) az összes cserépfalui képet a családi virtuális albumból....

    VálaszTörlés