2010. október 23., szombat

Vigyázat: Halt hörcsög!



Szomorúan tudatom mindenkivel, hogy szegény Dzsundzsi 2. is jobb létre szenderült. Úgy látszik ez már túl sok volt szegény kicsi hörcsögnek. Miután elvesztette testvérkéjét, elég komoly depresszióba esett, de aztán ismét felvidult. Azonban jött az újabb csapás: eladtuk a lakást! És ő már nyáron hörcsög albérletbe ment, ahol végül is nagyon is megszeretett. István íróasztalán naphosszat tekerte a kereket és újabb, és újabb tornamutatványokra tanította meg Maxit, a főbérlő hörcsögöt. Aztán végül egy újabb költözés következett. És hiába a szép új, végleges otthon, ez a változás már kicsit sok volt neki. Ma délelőtt az apró magvakkal teleszórt örök vadászmezőkre költözött. Szegény Dzsundzsi, szerettünk!
Julcsi sírva fakadt, és kicsit Nóri is. És persze Dzsundzsi 2-t is eltemettük, úgy mint a társát. Csak előbb apa még aludt egy ebédutánt, aztán jöhetett a szertartás. A lányok szép ruhába öltöztek, puha forgáccsal megtöltött dobozba tették a kis drágát. Készítettek a sírhoz egy kis emléktáblácskát is és elindultunk a kertbe temetni. Juli még előtte gondosan megjegyezte, hogy tenni kell majd oda a sírhoz egy kis táblát azzal a felirattal: "Vigyázat! Halt hörcsög!"

Végül a táblán (ami egy szép folyadékkal telt fél gömbbe került) csupán annyi lett: "Itt nyugszik El'Do Dzundzsi. Élt 2009-2010"

Nyugodjék békében!

2 megjegyzés:

  1. Szegény Dzsundzsi. Béke poraira!
    István így utólag kissé megkönnyebbült, hogy ez a gyászos esemény nem az ő íróasztalán következett be. Van egy olyan érzésem, hogy jövő héten megkeresitek a Szigeti úthoz legközelebb eső állatkereskedést..., de miért nem vesztek pl. elefántot, az sokkal tovább él!

    VálaszTörlés
  2. Julcsinak üzenet: a halt hörcsögből HörcsögAngyal....Puszi és ölelés mindkét Tündér-lánynak.
    Ildikó

    VálaszTörlés