2010. július 30., péntek

Sínen vagyunk!


A dolgok sínen vannak. Döntöttünk! Meg van a lakás és el is adják nekünk (szerintem roppant kedvező áron) a garázsával együtt. Voltunk a Bankban és van ügyvédünk. Az időpontok lezsírozva, szerződés aláírás kedden délelőtt! A dolgok tehát kérem sínen vannak! Pont jókor, mert megkaptuk barátainktól az EU élelmiszer segélyes ételekkel teli dobozt gyorssegély gyanánt.
Így hát tartok megint egy rövid számadást:
1/ már nem vagyunk hajléktalanok
2/ a bank nagy valószínűséggel meg adja a hitelt és csak kis szerencse kell hozzá, hogy ezt gyorsan is tegye
3/ a lakást eladó egy prominens személy a vízügynél, még nem láttuk (de a fényképét már igen)
4/ ügyvéd nagyon jónak tűnik (köszönjük, Tamás!)...na, igen, némi báj azért a történetben, hogy ügyvédünk személyes ismerője az eladónak, mivelhogy az eladó által képviselt Pécsi Vízüggyel szemben a Tettye Forrásházat képviselte, mint ügyvéd....hej-hej botrányos pécsi víz helyzet...
5/ de ügyvéd szerint ez nem lesz gond :)
6/ most tudtam meg, hogy ebben a házban született Shmidt Andi apukája (talán éppen ami lakásunkban?!), úgyhogy mindenképpen elhelyezek egy emléktáblát valami alkalmas helyre!

és végül 7/ most megyek! indulunk a lányokért, jövő héten már ők is velünk tengenek a félig kipakolt lakásban

vasárnap találkozunk (ügyelek, ráérek!)....

7 megjegyzés:

  1. Kedves Vajdáék! Gratulálok!!! A Schmidt-féle emléktábla elhelyezés méltó alkalma a lakásszentelő lenne -talán! A régi, elaggott lakás végső kirámolására jelentkezünk, jelzem: szigorú selejtezést helyezek kilátásba!!

    VálaszTörlés
  2. Ma valamivel frissebb(?) fejjel átgondoltam ezt a Schmidt-apuka féle történetet! Ha Andi apukája ebben a házban látta meg a napvilágot, akkor végül is hány éves a ház (vagy a kapitány)?? Osztottam-szoroztam, Schmidt bácsi nem a közelmúltban született, sőt!
    Lacitól elnézést a lelőtt poénért, de titoktartásra nem kötelezett senki, viszont csak lebegtettem a végkifejlet pozitív voltát! Mindenesetre MSE, tessék tovább vezetni a blogot, mert a reggeli kávém (vagy az éjszakai álmatlan órák) elengedhetetlen kísérője, nehéz lejönni erről az "anyagról" :)))))!

    VálaszTörlés
  3. Na! Ez igen! Ahogy reméltük, vártuk.

    Költözzetek hát a kéglibe be!
    Híd alatt lakni? Romantikus álom.
    Fedél alatt van az Ember helye,
    esőben, hóban jól jöhet egy várrom.
    (Ja! és a lakászentelőt már alig várom!)


    Bonnie-ra pedig nem haragszanak ám a Puffasztók; még csak most tanulják a blogolvasást, és a nagy kiváncsiságtól hajtva kukkantottak be a 'Megjegyzések' rovatba. Most már tudják a leckét, és emésztik a régi bölcs mondás igazságát a kiváncsi emberekről (a sánta kutyákról, a fák mögé rejtett erdőről...). Azért e blogról, makacs népség lévén, mégsem kivánnak lemondani.
    Vagyis: Gyerünk MSEmondó!

    VálaszTörlés
  4. Ha Ti azt tudnátok, no most már tudjátok, hogy én anno boldogult egyetemista koromban hány emléktábla avatón énekeltem, zenéltem, stb. a 90-es évek elején valami Pécsi Városvédő Egyesület vagy mi a bánat szevezésében .... ha egyszer végigvezetném a társaságot a helyszíneken, kb. annyit kellene mennünk, mint Emesééknek a ház(tűz)néző körútjain. Sőt, ha bekukkantottunk volna a názakba, lehet, hogy 1-2 eladó is lett volna közöttük. Most viszont végre a saját apám emléktábláját avathatnám fel, sőt a nagyszüleimét is, akik szintén abban a házban laktak, bár nem ott születtek botor módon.:) Érdekes egyébként, hogy a családom szülőházai általában ismerősök kezei közé kerülnek. Az anyai nagyanyám szülőházát anno a barátnőm vette meg, igaz, azóta továbbadta már. Mit szólnátok totemoszlop helyett hordozható emléktáblához?
    Andi

    VálaszTörlés
  5. Továbbgondolva a dolgot, mivel van még 1-2 családtagom (zömük persze már sajnos nem él), felajánlhatom az általam ismert szülőházakat, hátha valaki lakást (házat) akar venni és az éppen eladó. Sőt, a házastársam is felajánlhatja szülőházakat- nyaralónak, mivel Pécstől kissé távol esnek.

    VálaszTörlés
  6. Kedveseim! mingyá' folytatom, csak előbb hozzászólnék jómagam is! 1/Az a várrom, amiről Laci verselt...hm, nem is olyan rossz ötlet...lehet, hogy ilyenekre kellett volna ráhajtanunk? és 2/ Andi csaldátagjainak szentelt vándortábla megnyerte a tetszésemet...jöhet! és még egy 3/kicsit elgondolkoztam azon, hogy akkor vajon mikor is épült ez a ház?!

    VálaszTörlés
  7. A ház valamikor a 20-as évek közepén épült, de ha megnyugtat, szerintem nem egyszerre az egész és biztosan nem így nézett ki amikor apukám ott gyerekeskedett. Még csak túl nagy forgalom sem volt anno arra, a POTE-ig járt a villamos, aztán semmi. Különben a mi házunk alsó szintje is a 30-as évek közepén épült és semmi baj vele. Cserébe 3,2 m a belmagasság, ami akkor képezi vita tárgyát, amikor felmerül az "érjen a karácsonyfa a mennyezetig" probléma. Nézd, ha nem süllyed a ház akkor semmi gond. Van egy könyv Pécs geológiai képéről, ha kell, megszerzem Neked tanulmányozás céljából. Mi is abból értesültünk arról, hogy nem kell 80 cm-s alap, mivel a 40 cm-s alatt még 300 m masszív mészkőtalapzat van. De ajánlhatom neked a "Földrajztudományok kandidátusa" Urat:), lemeztektonikában és geológiában még otthon van:)))) És a hétvégén talán festésben is otthon lesz:)

    VálaszTörlés